top of page

Öncesi & Sonrası : Paris'te Bir Apartman Dairesi

Paris'te yaşayan genç bir sanatçının evi, sanatçının köklerine dönme isteğini de yansıtarak İsveç ve Akdeniz ilhamları karıştırılarak yenilendi. Hem minimal, hem de hacimlerin ve çizgilerin sadeleştirilmesiyle tamamlanmış olan tasarım, evlerinde yenileme düşünen herkese ilham olması için bu haftaki yazımızın konusu oldu.



Önce: Genel olarak öncesinde de bir düzene sahip olan dairenin konsepti homojen olarak her alana yansıtılmış.


 


Önce: Zeminde daha fazla saklama alanı içeren ahşap ve karolar ile hareketlendirilen bir alana dönüştürülen şömine duvarı



 

Daire ile ilgili ilk izlenimler, genel durumu iyi olmasına rağmen 90'ların tarzına fazlasıyla sahip olmasıydı. Tüm malzemeler gözden geçirilmiş, dairenin atmosferi dönüştürülmüş. alan daha net ve hacimleri basit hale getirilmesi amaçlanmış.


Önce & Sonra


Kemerler mekana özgün bir dokunuş getirmiş ve dairenin genelinde kullanılan geometrik şekillere atıfta bulunulmuş. İlave olarak, merdivene ekstra ışık getiriyorlar.

 

Önce & Sonra

 

Önce & Sonra

 

Toplamda 90 m² lik bir dairenin genel konsepti açık tonlar ve rahat mobilyalar seçilerek değiştirilmiş. Koyu renkli duvarlar daha aydınlık ve genel konsepte hakim olacak şekilde parlak karolar ve uçuk tonlarla tamamlanmış. Öncesi ve sonrası açıları ile farkına varılması gereken esas nokta şu: evinizde sizi rahatsız eden renk, ton ya da mobilyaların nelere dönüşebileceği tamamen sınırsız alternatifler..

Farklı renkler, farklı malzemeler ve bu kombinasyonlar sınırsız çözüm üretebilir. Bu işe kolları sıvayıp başlamaya cesaret edemiyorsanız önce kendi isteklerinizi netleştirmeli, sonra da güvenebileceğiniz profesyonellerle çalışmalısınız.


Bu yazımızla size farklı yenileme örneklerine bir yenisini eklemek istedik, tadilat için hem cesarete hem de fikirlere ihtiyacı olanlara ilham olmasını dileriz!

Sevgiler..

BS.



 

Kaynakça:


11 görüntüleme0 yorum
bottom of page