top of page

Safari Temalı Çocuk Odası Nasıl Oluşturulur?

Selamlar !

Yepyeni bir haftaya başlarken enerjinizi yükselteceğine inandığımız bir konu ile sizlerleyiz. Son zamanlarda farklı aktivitelerde de kullanılan Safari temasını hepiniz görmüşsünüzdür. Bu yazımızda sizlere konsept tasarımını kısa bir süre önce tamamladığımız, iki maceraperest kardeş için hazırlanan bir çocuk odası dekorasyonundan bahsedeceğiz.



Henüz bir fikriniz yok ve yolun çok başındaysanız,
sizler için bu süreci maddelerle kolaylaştıralım.

Ebeveynler olarak muhtemelen çocuk odası için epey fikriniz vardır. Beğendiğiniz, kaydettiğiniz rengarenk çocuk odası postları, pinterestte pin'lediğiniz pastel tonlardaki huzur veren çocuk odaları, ekran görüntüsü aldığınız mimari sitelerdeki görseller derken kafanız karışmışsa ve bunları toparlamakta zorlanıyorsanız, size bir kaç madde ile rehberlik etmeye çalışalım.


  • Çocuklarınızın yaşlarına ve ilgilerine göre bir tema belirleyin.

3 yaş üstü çocuklarınız için bir oda tasarımı düşünüyorsanız, onların da söz hakkı tanımanız gerektiğini önden belirtelim. Onların sevdiği renkler, hayali kahramanlar, öykü karakterleri tema belirlemenizde size yardımcı olacaktır.

Cinsiyet ayrımı gözetmeyen, hem erkek hem kız çocuklarınız için kullanabileceğiniz Safari Temasını 3 yaş üstü çocuklarınız için tercih edebilirsiniz.





  • Belirlediğiniz temanın çocuklar için öğretici ve merak uyandırıcı olmasına önem gösterin.

Çocuklar doğal olan her şeye çok yatkındırlar, ama bir o kadar da çok öğrenmeye açık bir zihne sahiplerdir. Çocuk odaları için seçilecek temalar harika birer öğrenim istasyonu olabilir. Seçilecek renkler, malzemeler, kullanılacak kumaşlar bile onların öğrenme güdülerini yönlendirebilir. Bu konuda vizyonunuzu olabildiğince açabilirsiniz, çünkü onlar gördükleri her şeyi zaten oyun haline dönüştürebilirler. Önemli olan nokta bunu yönlendirebilmek.

Sizlere de altını çizerek önereceğimiz ilk şey bu; seçimlerinizi bu öğrenme yolculuklarına eşlik edebilecek seçimler yapmak olmalıdır..

Kullanıcılarımıza, safari temasına uygun olarak odanın uygun bir noktasında bir çadır ya da bir tırmanma alanı fikri sunduk. Gördüğünüz gibi seçim; tırmanma duvarı !



  • Eğlenceli bir tema = eğlenceli bir renk paleti !

Açık renklerden bir alt ton oluşturarak seçtiğiniz temadan canlı bir ya da iki renk seçin. Biz Safari temasını kullanırken ana rengimizi doğal tonlardan 'Yeşil' tonunu seçtik, açık gri ve desenli siyah beyaz duvar kağıtları ile paletimizi oluşturduk.



  • Yeni ressamlar, gezginler yetişiyor :)

Malzeme tercihlerinizi çocuklarınıza uygun olacak şekilde ve onların hobilerini yönlendirebilecek alternatifleri tercih edebilirsiniz. Son zamanlarda çokça değişen ve gelişen malzeme alternatiflerinin tamamını takip etmek zorunda elbette değilsiniz, bu konuda bir mimardan yardım alabilirsiniz. Böyle bir imkanınız yoksa yapı market gezmek en iyi seçim olabilir. Yazılabilen ve silinebilen duvar boyaları, boyanabilen duvar kağıtları kullanarak çocuklarınız için kişiselleştirebilecekleri alanlar bırakabilirsiniz.




  • Birden çok çocuğunuz varsa alan kazanmak için eskilerden gelen en eğlenceli fikir: Ranza!

Üst kat kavgası başlasın o zaman :) Ranza fikri hem eğlenceli hem de işlevsel bir fikir olabilir. Tabi güvenlik şartlarını sağlamak şartıyla. Çocuklarınızın ağırlık ve yaşlarına göre tercih edebileceğiniz hem hazır hem de özel yaptırabileceğiniz ranzaları oda ölçülerinize uygun seçebilirsiniz.






  • Peki onca kıyafet, oyuncak, ders kitabı nasıl depolanacak?

Evet, depolama ihtiyacı her oda için olduğu gibi çocuk odalarında da en önemli ihtiyaçlardan. Depolama alanlarını oluştururken, dolap kapaklarında ve renklerinde yine temaya uygun tercihler yapabilirsiniz. Oyuncak sandıkları ve sepetler depolamanın en yaygın ve fonksiyonel çözümleri arasında, ancak güvenlik çok önemli. Çoğunlukla ahşap olan bu sandıkların açılıp kapanması sırasında islenmeyen kazalarla karşılaşmamak için yaylı menteşe mekanizmalarından kaçınmak gerekiyor. Ayrıca sandıkların tekerlekli olması da kullanım ve temizlik açısından rahatlık sağlayabilir.

Çocuklarınız için giyinme dolabının yanına oturma alanı kurgulamanızda fayda var, bizim minik kullanıcılarımız giyinirken oturmaya ihtiyaç duyabiliyorlar :)




  • Son adım; Aksesuarlar !

Oyuncak sandıkları ve sepetler, aydınlatmalar, halılar, puflar.. Aksesuar seçiminde ise keşfetmeye yönelik olanlar enstrümanlar ilgilerini çekebilir.



  • Ve Ormanımıza Hoşgeldiniz !

Biz bu projeyi olabildiğince doğal malzemelerle tamamlamaya çalıştık. Doğal ahşaplar, pamuk içerikli kumaşlar, kadife kaplamalar, boyanabilir ve nefes alan duvar kağıtları ile iki küçük macerasever için hayallerinin odasını tasarladık. Dileriz hem bu blog yazısı hem görseller size ilham olmuştur.


Eğer tasarım macerasına başladınız ve sorularınız varsa bize bs-ds.com iletişim bölümünden sorularınız iletebilirsiniz.

Hepinize enerji dolu bir hafta diliyoruz.

Sevgiler.

BS



5 görüntüleme0 yorum
bottom of page